Staffanstorps HK
Handboll
Bli medlem i Staffanstorps Handbollsklubb
Välkommen till Staffanstorps HK!

Staffanstorps HK har handboll för tjejer och killar från Bollekis (f 2014-2016) upp till senior dam och herr. För de allra yngsta (f 2017-2020) har vi öppen bollförskola där föräldrar och barn leker och har kul tillsammans.

Alla är välkomna - vare sig du är nybörjare eller erfaren spelare.

Kontakta oss eller kom till hallen när det är träning. Träningstider och kontaktuppgifter hittar du under respektive lag.

Följ Staffanstorps HK i sociala medier:

Skärpta restriktioner från och med 12 januari
2022-01-12 18:08

Regeringen gick i början av veckan ut med att skärpta restriktioner börjar gälla fr.o.m. onsdag den 12/1.

Detta innebär att det införs ett tak på max 50 personer i sittande publik. I praktiken betyder det ett lägre antal på våra hemmamatcher, eftersom max 8 personer per sällskap och avstånd på minst 1 m mellan sällskap krävs.

I övrigt gäller tidigare meddelade restriktioner.

Med anledning av coronaviruset - nya direktiv från 23 december
2022-01-06 15:24

Med anledning av de nya direktiv som trätt i kraft 23 december kommer här information från förbundet om vad som gäller för matchspel:

Från och med den 23 december ska arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med 20-500 personer i publiken, förutom att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd:

• anvisa publik sittplats, dessutom ska:
  • arrangören antingen kontrollera vaccinationsbevis för alla över 18 år
  • eller se till att en meters mellanrum (sidled, framåt och bakåt) kan hållas mellan sällskap. Ett sällskap får max bestå av 8 personer.

Tillsvidare gäller också att vi inte har någon kiosk på matcherna.

Varje lag ansvarar för att se till att ovanstående regler följs.

Se Med anledning av coronaviruset - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se) för mer information.

Håll ut och håll avstånd!

SHK Padel Open 2021 avgjord
2021-12-20 12:08

I fredags var det premiär för den årliga SHK Padel Open, där föreningens ledare gör upp om den ärofyllda titeln Queen and King of the court. Det blev en lyckad tillställning och vi gratulerar Raymond och Robin som stod på rätt bana när 90 minuter var färdigspelade.

Med anledning av coronaviruset
2021-12-02 14:32

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om nya föreskrifter och allmänna råd för miljöer där många människor träffas. Dessa träder i kraft den 1 december. De nya föreskrifterna och allmänna råden gäller vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Beslut har också tagits om allmänna råd vid exempelvis fritidsverksamhet.

Den 1 december träder också ett tillägg till begränsningsförordningen i kraft som skärper kraven på arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 deltagare. Antingen ska vaccinationsbevis kontrolleras för alla som är över 18 år eller så ska andra smittskyddsåtgärder vidtas. För idrotten ska begreppet deltagare översättas till publik – spelare, ledare på bänken, domare, funktionärer och volontärer omfattas inte.

För hemmamatcher i SHK gäller från och med den 1 december

Då vi i SHK sällan uppnår en siffra över 100 personer i publiken berörs vi inte direkt av dessa krav. Om tillfälle med förväntad publik över 100 deltagare uppstår kommer vi sätta ett tak på insläpp av max 100 personer. För minihandboll i sammandragsform kommer vi att begränsa antal medföljande per lag som tillåts i hallen. Antalet kommer att variera beroende på hur många lag som deltar i sammandraget och kommuniceras ut av ledare i värdlaget till gästande lag inför respektive sammandrag. Matchvärdar ansvarar för att kontrollera att antalet i publiken ej överstiger 100 personer.

Nedan är sammanfattad information från Svenska handbollsförbundet. För att läsa all information: https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/Medanledningavcoronaviruset/

För verksamhet inom svensk handboll gäller från och med den 1 december

Den som har symptom ska inte delta i eller närvara vid vår verksamhet.

• Stanna hemma
  • Testa dig
  • Undvik att träffa andra

Dessa råd gäller både den som är vaccinerad och den som är ovaccinerad. Barn yngre än sex år behöver inte testa sig.

Du har ett fortsatt ansvar att förhindra smittspridning.

• Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns information om vaccinationen.

Om du inte är vaccinerad

• Skydda dig själv och andra mot att smittas.
  • Ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och de över 70 år.
  • Håll avstånd, undvik onödig trängsel och undvik platser med trängsel.

Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19.

Råd till besökare/publik

För den som planerar att besöka matcharrangemang påminner vi om att den som uppvisar symptom ska stanna hemma samt att:

• Visa hänsyn till din omgivning och undvik onödig trängsel.
  • Tvätta/desinficera händerna om möjlighet finns.
  • Om du är över 18 år - förbered dig genom att se till att du kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid arrangemang som kräver det. Du ska vara vaccinerad med två doser och det ska ha gått minst 14 dagar sedan den andra dosen. Vaccination är förutsättningen för ett bevis och kan inte ersättas med bevis på genomgången infektion eller negativt test. Hos E-hälsomyndigheten kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis.
Sportringen flyttar till nya lokaler
2021-11-04 14:18

Nu närmar sig dagen då Sportringen flyttar verksamheten till nya lokaler i Staffanstorp.

Följande gäller from nu och framåt:

• V45 Månd – Tors 10 – 18, Fre 10 – 16 och Lör 10 – 13 (Storgatan 7)
  • V46 Månd – Tors 10 – 18, Fre – Lör stängt (Storgatan 7)

From V47 (22/11) finns Sportringen på ny adress TRAVERSVÄGEN 3 I STAFFANSTORP

och följande öppettider gäller då:

• Månd – Tors 10 – 18
  • Fre 10 – 16