SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorps HK
Handboll

Handboll för alla!

 

Kom med i gemenskapen!

Varmt välkommen att prova på Handboll Fitness med oss. Från och med 4/9 tränar vi måndagar kl 19.00-20.00 i Hjärupslund. Anmäl er till handbollfitness@staffanstorpshk.se

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Vision
Motionshandboll ska vara en självklar del i en handbollsförening. Det ska vara enkelt för föreningen att erbjuda en träningsmiljö för den som vill träna med handbollen i centrum utan att förbinda sig till något matchspel. För deltagaren ska det vara välkomnande att komma till ett gruppträningspass där gemenskap, lira boll och svettas är i fokus. Handboll Finess är ett enkelt och komplett träningskoncept för alla i alla åldrar och på alla nivåer.

 

Syfte
Syftet med Handboll Fitness är att erbjuda en träningsmiljö som på ett enkelt, flexibelt och lustfyllt sätt breddar målgruppen och stärker upp föreningens motionsidrottsverksamhet och erbjuder handboll för alla.

 

Handboll Fitness fokuserar på gemenskap och ett lekfullt idrottsutövande oavsett tidigare erfarenhet och ambitionsnivå. Träningspasset är enkelt och flexibelt att sätta ihop och kombinerar bollspel med inslag som förbättrar både styrka och kondition. De termer som används är Puls, Power och Play. Handboll Fitness erbjuder många hälsofördelar i ett och samma träningspass och kräver inga förkunskaper. 

 

I grund och botten handlar passet om ett enkelt genomförande då det krävs få resurser, ingen formell ledare för att genomföra passet och ett allsidigt träningspass som utgår från pulshöjande- och styrkeövningar samt minihandbolsspel. Minihandbollsspelets grundregler handlar om flygande målvakt, inga avkast på mittplan och de tuffa tacklingar är bortplockade. Detta skapar en högre rörelseaktivitet och trösklarna sänks för den som vill testa på handboll eller komma tillbaka till föreningsgemenskapen.

 

Handboll för alla hela livet
60+, tonåringar, ledare, föräldrar, sponsorer, mixade grupper eller familjeträning är bara några exempel på träningsgrupper som kan hållas.
Genom att bredda föreningens erbjudande till fler individer och fler grupper ökar också möjligheten att skapa en god ledarförsörjning.

Äntligen är vi i gång med Handboll Fitness

Alla kan spela handboll. Igår höll SHK sin första Handboll Fitness träning. Intresset var stort och absolut något vi vill fortsätta att erbjuda. Håll utkik för att se kommande träningstillfällen, kommer inom kort. 

 
Huvudsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners