SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorps HK
Handboll
Beach P14

P13 säkrar brons i OV Beach 2024
2024-05-28 10:41
Bronslaget OV Beach 2024

I helgen spelade våra pojkar födda 2010 OV Beach med ett helt nytt lag, komponerad av spelare från olika klubbar. Stommen i laget är tidigare SHK killar, men även Veberöd, numera LUGI, Dalby och Ankaret killar har anslutit till beachsatsningen som klubben har påbörjat.

Första dagen började lite osäkert och killarna fick känna på hur det var att spela med lagkompisar de inte var vana vid att spela med. Men trots detta hittade grabbarna snabbt flyt i spelat och tränade de individuella färdigheterna och det taktiska spelet vi har jobbat med. Vi har numera ett komplett lag där alla kör 360, blockar, går på in flight och förstår de taktiska val i båda försvar och anfall. Vi har med andra ord ett hot från alla positioner i anfallsspelet och da är det svårt att försvara sig för våra motståndare. I försvarsspelet har vi fortfarande en del att jobba med, men även där har vi tagit stora kliv under helgen och vi har haft en målvakt som har visat grym form och utveckling.

 

Vad var så det roligaste med denna helg? Det roligaste har utan tvekan varit att vi har ett lag där alla har lika mycket speltid och bidrar på sitt sätt. Till trots för detta är det ingen tvekan om att vi har levererat den bästa och mest underhållande beachhandbollen i denna ålder.

Under turneringen har vi endast förlorat en match på shoot out vilket vi är mycket nöjda med. I bronsfinalen vann vi på shoot out efter stabila avslut och grymt målvaktsspel.

 

Varför beachhandboll?

 

Målet med beachsatsningen är att ge alla spelare som älskar denna roliga sport möjlighet att träna och utvecklas under samma förutsättningar som de har inomhus.

 

Under de senaste åren har vi utvecklat ett stort intresse bland våra killar födda 2009/2010. Eftersom vi inte längre har lag i denna ålder i klubben valde vi att starta upp en egen beachsektion. Syftet och tanken är att alla som önskar lägga ner mera tid på beachhandboll under sommarhalvåret skall erbjudas denna möjlighet i Staffanstorp. Speciellt om man inte erbjuds möjligheten i klubben de representerar inomhus.

 

För att starta upp beachverksamheten har vi fått bidrag av Svenska Handbollsförbundet, vi har utbildat ledare och vi för hjälp av flertal landslagsspelare i beachhandboll för att ständigt utvecklas.

 

Under våren har även våra tjejer födda 2009/2010 börjat träna beachhandboll och utvecklingen har varit fantastisk på kort tid. Även på flicksidan har vi fått spelare från H43 och IFK Malmö och flera har visat intresse för vad vi håller på med på Hagalid Beach.

Till helgen åker vi tillbaka till Helsingborg med hela nio lag som skall leka och ha kul på Fria Bad i Helsingborg.

 

Följande lag spelar OV Beach kommande helg: P10 (f. 2013) två lag, P12 (f. 2011), P14 (f. 2009), F8 (f. 2015) två lag, F10 (f. 2013) och F14 (f. 2009/2010) två lag.

 

Klubben önskar även tacka landslagsspelarna Maja Paldanius, Victor Paldanius och Niklas Ekberg för att de hjälper oss att utveckla beachhandbollen i Staffanstorps HK!

 
Huvudsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners