SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Staffanstorps HK
Handboll
Beach P14

Killarna släckte Lågan i finalen
2024-06-03 10:37
Guldlaget!

Under två fantastiska dagrar på Fria bad i Helsingborg har killarna spelat beachhandboll av yppersta klass. Söndagen avslutades på centercourt med fulla läktare och 2–0 vinst mot IK Lågan.

Ännu en helg med ett nykomponerad lag i OV Beach, denna gång i P14 klassen. Lagets stumme består av gamla SHK spelare födda 2009 och 2010 med nya tillskott från Ankaret och Veberöd/LUGI.

 

Dag 1 började lite nervöst, men grabbarna vinner öppningsmatchen mot IK Sund 2–0 trots ett lite sämre andra set. I match 2 och 3 måste killarna ut i shoot out mot båda OV Helsingborg 1 och IK Lågan. Mot hemmalaget lyckes de vinna på shoot out efter grymt målvaktsspel. Medan vi förlorar cupens enda match mot IK Lågan på shoot out.

 

I resterande gruppspelsmatcher lyfter killarna sig och levererar mycket bra och underhållande spel i båda set i varje match. Det resulterar i 2–0 vinster mot Eslöv 1, Eslöv 2 och OV Helsingborg 2. Med dessa resultat blir pojkarna gruppvinnare och går direkt till semifinal, medan de andra lagen får kriga sig fram via kvartsfinaler.

 

I semifinalen ställdes vi mot OV Helsingborg 1 som är ett av lagen som verkligen har spelat bra beachhandboll under helgen. Det blir en tuff match, men killarna vinner även denna med 2–0 i set.

 

I finalen ställs de två bästa beachhandbollslagen mot varandra. Det blir två jämna set där lagen följer varandra från början till slut. Men det är rödtröjorna som visar sig starkast mot slutet av båda set och det slutar med 2–0 vinst och hoppande killar på centercourten.

 

Nu laddar vi om och tränar lite innan vi åker till Varberg på nationaldagen för att spela Varberg Beach. Killarna skall försöka att försvara guldet i 2009 och 2010 klassen från förra året. Men eftersom de nu har slagit ihop 08/09 klassen väntar tufft motstånd på västkusten där vi bland annat kommer ställas mot Göteborg Beach Handball klubb med flertal landslagsspelare.

 
Huvudsponsor
Silversponsor
Bronssponsor
Partners