Från förbunden

Nyhet från svenskhandboll.se

Angående skärpta allmänna råd i Uppsala län

(2020-10-22 20:43)
Med anledning av de skärpta allmänna råd som från och med den 20 oktober gäller i Uppsala län har Svenska Handbollförbundet tagit en rad beslut.

Höjt publiktak från 1 november

(2020-10-22 16:06)
Regeringen har idag torsdag 22 oktober beslutat om att höja taket för sittande publik till 300 personer.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Publikbeskedet ett steg i rätt riktning

(2020-10-22 15:43)
Regeringen har beslutat ge idrotten undantag att höja gränsen för publik – på ett smittsäkert sätt – till 300 personer. Undantaget gäller från den 1 november.

Nyhet från svenskhandboll.se

Elitidrottsmottagningen ska främja elitidrottares hälsa

(2020-10-22 10:00)
Mottagningen Elitidrott och hälsa hjälper elitidrottare och -ledare att må bättre och nu har en ny webbplats lanserats. -Vi vill öka kunskapen om hur vi arbetar och sänka tröskeln att söka hjälp när du inte mår bra, säger Göran Kenttä, RF.

Nyhet från svenskhandboll.se

ERIC JOHANSSON: “INTE REDO FÖR DET KLIVET”

(2020-10-22 10:00)
Tabellelvan Eskilstuna Guif borta mot obesegrade serieledaren IFK Kristianstad. Då ger hemmasonen Eric Johansson sin moderklubb goda chanser till två poäng. – Jag ser fina möjligheter till seger även om många inte tror på oss, menar Johansson.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Skärpta restriktioner i Uppsala – vad gäller för idrotten?

(2020-10-21 17:59)
Region Uppsala har skärpt restriktionerna i länet för att minska den ökande smittspridningen av coronaviruset. RF uppmanar idrottsrörelsen att fortsätta hålla i och hålla ut för att på bästa sätt bidra till minskad smittspridning.

PREMIÄRFÖRLUSTER FÖR IFK OCH AHK I EUROPEAN LEAGUE

(2020-10-21 15:00)
Trots lovande utgångslägen i halvtid kammade Alingsås HK och IFK Kristianstad hem noll i European Leagues första omgång.

Förändringar i minihandbollens regelverk

(2020-10-21 11:00)
Svenska Handbollförbundet förändrar regler i minihandboll för att ytterligare anpassa sporten för våra yngsta utövare.

Nyhet från svenskhandboll.se

Skärpta allmänna råd i Uppsala län

(2020-10-20 20:53)
Idag tisdag 20/10 meddelade Folkhälsomyndigheten, vid sin pressträff, att man i samråd med smittskyddsläkare i Uppsala skärper de allmänna råden för Uppsala län från och med idag. Beslutet gäller inledningsvis till den 3 november.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

RF välkomnar lösning på inreseförbudet för elitidrottare

(2020-10-20 16:44)
Idrottare, ledare, domare och funktionärer som kommer till Sveriges internationella elitidrottsevenemang ska omfattas av undantag för inreseförbud. RF välkomnar regeringens vilja och ser fram emot att detta träder i kraft i mitten av november.

Nyhet från svenskhandboll.se

Johanna Kjellman: “Inget lag är omöjligt”

(2020-10-19 08:00)
På måndag kväll avslutas den fjärde omgången i SHE med ett intressant möte mellan Skara HF och obesegrade H65 Höör. Vi tog ett snack med hemmalagets Johanna Kjellman som betonar vikten av disciplin i matchen.

Nyhet från svenskhandboll.se

Julia Ehn: “Blir annorlunda såklart”

(2020-10-17 11:00)
Lördagens drabbning mellan BK Heid och Skövde HF blir en speciell sådan. Åtminstone för hemmalagets Julia Ehn som i somras lämnade Skövde efter tio säsonger. – Det känns konstigt att möta dem, berättar Ehn inför återträffen.

Lyckad kurs för gymnasieinstruktörer

(2020-10-16 09:45)
Under tre dagar (12-14 oktober) höll Svenska Handbollförbundets Gymnasiekommitté sin årliga kurs för handbollslärare, den här gången på Bosön för 50 lärare från svenska handbollsgymnasier.

Nyhet från svenskhandboll.se

Laura Eggert: “Måste bli smartare i stället”

(2020-10-15 13:43)
Tre omgångar är färdigspelade och inga poäng på kontot för Boden Handboll. Då menar den interna skytteligaledaren Laura Eggert att laget måste spela mer efter sina resurser. – Vi har sprungit oss trötta under matcherna. Vi måste bli smartare.

Nyhet från svenskhandboll.se

ESPEN CHRISTENSEN: “EXTRA MOTIVATION MOT LUGI”

(2020-10-15 11:49)
Skånederby och toppmöte är att vänta när IFK Kristianstad och Lugi HF drabbas samman under fredagskvällen. Vi tog ett snack med hemmalagets Espen Christensen som har ett förflutet hos de vinröda. – Jag har såklart känslor för Lugi efter min tid där.

Karaten Bygg AB

Sparbanken Skåne