Hoppa till sidans innehåll

Funktionärssida


Matchfunktionärer:
Matchfunktionärer behövs till alla matcher. Upp till och med U11 behövs ingen utbildning eftersom vi spelar utan resultat. Endast klockan behöver skötas. För U12-U14 behövs det FÖRENINGSFUNKTIONÄRER eftersom man även rapporterar resultat, varningar, utvisningar o.s.v. Rapporteringen görs på papper. Från U15 och uppåt behövs DISTRIKTSFUNKTIONÄRER. Här sköts rapporteringen med dator och programmet EMP (Elektroniskt Match Protokoll). Att sköta klockan är det samma. 

För att sitta i sekretariat som Förenigsfunktionär eller Distriktsfunktionär behöver man gå en utbildning. Denna tar ca tre timmar och bekostas av SHK. Föreningsfunktionärer går utbildningen vartannat år. Distriktsfunktionärer går sen en fortbildning i EMP vartannat år som tar ca två timmar. 

Viktigt att komma ihåg är att utan funktionärer (och domare) så blir det inga matcher! Ni behövs!!!

Utrustning i sekretariatet
Det som behövs finns normalt i lådan under sekretariatsbordet som står i förrådet på Hagalidhallen. Matchprotokoll och Arbetsprotokoll finns i dokumentstället ovanpå det första blå skåpet i förrådet.

När man suttit några matcher kanske du samlar ihop en egen låda med det som behövs i sekretariatet. Lite finns i sportaffären och lite kan man tillverka själv med lite händighet. 

Nedan följer lite information som kan vara till hjälp för er som sitter i sekretariatet

Ytterligare dokument finnns på dessa länkar:

 

Uppdaterad: 29 SEP 2019 19:56 Skribent: Niklas Hylén

sponsras av: 

karaten_bygg_AB_-_logga

 

 

 

börjaspelahandboll

Spela handboll liten

 

Postadress:
Staffanstorps HK - Handboll
Box 41
24521 Staffanstorp

Kontakt:
Tel: +46708359959
E-post: This is a mailto link

Se all info